Tänker du på vikten – skaffa en personvåg

Många av oss tänker på vikten, men har ingen personvåg hemma. Du kanske avstår från den där bakelsen för att du tänker på vikten, men i själva verket har du inte vägt dig på länge och du vet inte riktigt vad du väger. Känns det igen? “Man känner på kläderna”, kanske någon invänder. Förvisso kan man det, men många gånger har vi en matchvikt, som man ogärna vill gå över. 

Och för att veta vilken vikt man har så måste man väga sig. Det kanske är så att du visst kan unna dig den där semlan? Du som kämpar med viktnedgång, eller varför inte viktuppgång, tycker kanske att varje 100 gram upp eller ner sporrar. Du ska definitivt investera i en personvåg, som kan ge dig korrekt vikt, helst vid samma tidpunkt varje dag.

Mekanisk eller digital?

För dig som nöjer dig med hela kilo, och inte tycker det är viktigt med tiondelar, så finns det mekaniska personvågar i retrostil. Du kanske dessutom gillar äldre stil, och har inrett ditt hem så. Kanske har ett badrum med äldre badkar, och antika detaljer. Då passar en mekanisk personvåg perfekt för dig. 

Men du som är noga med varje tiondel, och anser att så länge det går att mäta ska man också göra det. Att se en digital siffra ger dig känslan av noggrannhet och perfektion. För dig finns det ett flertal digitala vågar att välja på. Maxvikten brukar ligga på mellan 150-180 kg, upp till 300 kg.

En talande våg

För den som har nedsatt syn finns det alternativ, en talande våg, som talar engelska, spanska, tyska och franska. Ännu finns inte svenskt tal. Man behöver såklart inte lida av nedsatt syn för att ha en talande våg, det kan ju vara en extra sporre när man väger sig att någon talar om vikten för en. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *