Stötta kroppen vid stress

Alla går då och då in i perioder i livet då belastningen är lite högre. Det kan handla om en förändring i familjesituationen, prestationskrav på jobbet eller oro inför framtiden. Stress är inte bara att springa från punkt A till punkt B, utan mycket av den stress vi känner i kroppen skapas av våra tankar. Oro och ältande är precis lika påfrestande som att bli jagad, därför är det väldigt lätt att bli överbelastad i tider då det är mycket att tänka på. Bristen på äkta vila och återhämtning gör att det blir ytterligare tufft att hantera vardagen.

 

Kosttillskott ger möjlighet att orka

När du är under stress fungerar kroppen lite sämre, som du säkert märkt. Kroppen förbrukar mer näringsämnen och hormoner och signalsubstanser kan inte alltid göra sitt jobb. Hjärnan kommer skruva ner din förmåga att överbelasta dig själv och även om det är en försvarsmekanism så kan det ibland göra dig ännu mer stressad. För att stötta dina organ i detta läge kan du prova ett kosttillskott mot adrenal trötthet. Det ger din kropp bättre förutsättningar för att du ska orka dig igenom en extra tuff period.

 

 

Hitta orsaken till din stress

Även om det känns bättre med kosttillskott så är det viktigt att du inte glömmer bort att du har en orsak till din överbelastning. Du ska inte använda kosttillskott för att fortsätta pressa dig för evigt. Det kan ge svåra konsekvenser som utmattning. Det är viktigt att du också går till botten med orsaken till din stress. Öva dig på att be om hjälp och säga nej. Försök hitta stunder för återhämtning där du får vila utan tankar och oro. Gör aktiviteter som skapar glädje. Om du tar små steg i att hitta det du mår riktigt bra av så ger du dig själv chansen att leva i en bättre harmoni.