Skapa vacker balans i hemmet med Hübsch lampor

Belysning i ett rum kan ha stor påverkan på intrycket man får då man stiger in i det. Illa vald belysning kan sänka ett annars stilfullt och vackert inrett rum, precis som att bra belysning kan lyfta ett annars stelt och tråkigt utrymme. Därför kan val av ljuskällor och dess placering vara väldigt viktigt i ett hem för att skapa rätt känsla. 

Skuggor har stor påverkan

Belysning gör att vi ser bra och det hjälper oss dessutom att uppfatta färger och former, därav kan ljuset påverka känslan i ett rum. Det som kan vara väldigt avgörande är skuggningen i rummet eftersom skuggor behövs för att vi ska kunna uppleva rymd, djup, former och strukturer. Med få ljuskällor skapas skarpa skuggor som kan ha en spöklik effekt och utan skuggor över huvudtaget kan rummet istället kännas platt och tråkigt.

Flertalet mjuka skuggor är mellantinget som också ger bäst effekt, det uppnår man genom att kombinera olika typer av belysningar samt placera armaturer i flera varierande höjder.

Undvik irriterande reflektioner

Något som verkligen kan störa är bländande ljuskällor. Det kan bero på att ljuskällan är felriktad eller dåligt avskärmad. Tycker man om att ha nakna glödlampor är det därför bra att välja de som ger ifrån sig ett varmt och mjukt ljus samt placera de på, eller vid, matta ytor eftersom blanka ytor reflekterar ljuset. På exempelvis glasbord och andra blanka ytor bör man se till att ha lampor med bländskydd.

Vackra lampor tillför både ljus och stil

Sedan är det såklart viktigt att välja lampor som även ser bra ut där de står oavsett om de är tända eller släckta. Ett företag som tillverkar riktigt snygga lampor som är avskalade men fortfarande ger intryck där de hänger eller står är Hübsch. Det är ett danskt företag som erbjuder högkvalitativa lampor i vacker design. Hos Lampemesteren.se hittar du många fina Hubsch lampor som kan ge ditt hem det lilla extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *