Olika tillskott

De allra flesta av människor som faktiskt äter ordentligt och näringsrikt om dagarna får i sig de dagliga vitaminerna och mineralerna som kroppen behöver för att orka och må bra. Men även så, det kan ändå vara bra att tillföra lite extra av dessa två för att få i sig tillräckligt med näring. 

Är man en person som kanske äter lite dåligt och inte kan få i sig mineraler och vitaminer genom kosten ordentligt, då så kan man absolut kombinera dessa med sin dagliga och näringsrika kost. 

 

Vad är mineraler?

Enkelt förklarat så kan man säga att mineraler, det är olika grundämnen som kroppen behöver för att må bra och fungera precis just så som den ska. Man kan få brist på mineraler i kroppen, det kan visa sig som magnesiumbrist, zinkbrist eller hypokalcemi som är brist på kalcium. Exempel på olika mineraler som människan behöver, eller som kroppen behöver, det är fosfor, jod, koppar, krom, magnesium, zink, kalium, mangan, selen och kalcium. Men varför behöver då kroppen olika slags mineraler för att må bra? 

 

 

Mineraler i kroppen

Som sagt, det behövs mineraler i maten man äter och kanske även i olika tillskott ibland för att man ska må bra. Människan är skapt på så vis att den behöver mineraler för att upprätthålla den nivån av vätska i kroppen som behövs och även för saltbalansen. Man behöver få i sig mineraler i en så varierad kost som möjligt, för att kroppen ska kunna tillgodose dem på ett ordentligt sätt. De olika muskler som finns i kroppen behöver mineraler för att fungera och orka med, men även nerverna och signalöverföringen mellan kroppens celler behöver det för att kunna fungera som de ska. Mineraler är ingenting som kroppen själv kan tillverka på egen hand, så man behöver alltid se till att få i sig en liten mängd mineraler varje dag.