Ge ytt liv till hem och själ

Många av oss har börjat utforska vad vi egentligen har på vindar och i förråd. Med åren så blir det ju en hel del som vi lyckas stuva undan och spara på oss. Saker som vi lägger undan för att sedan glömma bort att vi ens har i vår ägo.
Vissa saker kanske vi till och med avfärdar som “Inte min stil” för att sedan upptäcka att vi visst gillar. För med tiden förändras vi och vår smak, speciellt kanske när vi får barn eller när vi blir äldre. Då kanske vi tycker att saker som quilttyger passar alldeles utmärkt in i våra hem och skapar ett spännande landskap av textil i en annars “vit och fräsch” innemiljö.

För vi utvecklas och förändras som personer hela tiden. Tur är väl det. Det brukar sägas att om du inte tycker att ditt tio år yngre jag var en idiot så har du stått still i livet. Visst är det lite på skämt men det finns också en allvarsam sida i det påståendet. För hur många gånger har du inte tagit dig för pannan när du tänker tillbaka på saker som du har gjort tidigare i livet?
Det här liksom lite till att växa upp.

Samtidigt behöver man vara mogen nog att förlåta sig själv för sina gångna misstag. Livet är ju lite som det där redan nämnda quilttyget där man bygger upp sin karaktär för att skapa ett allt mer spännande mönster. Att kunna släppa taget och gå vidare är en stor del av att bli vuxen.

För man glömmer lätt bort att man inte bara lär känna andra människor här i livet – man lär även känna sig själv. Det är lätt att tro att man har pejl på läget – man är ju trots allt sig själv – men det finns mycket att lära för den som är vaksam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *