Få den rätta looken med chinos

Jeans i all ära, men ibland hamnar man i en situation som kräver att man är både välklädd men samtidigt kan röra sig obehindrat. Alla som någon gång haft ett par nya jeans på sig vet hur stela de kan vara vilket hämmar rörligheten en del. Om man till exempel ska kliva in i sin låga sportbil, slänga sig upp på cykeln eller ut på en runda på stan men samtidigt vill se proper ut är det chinos som gäller. Ett par chinos herr i mjukt material ger den rätta dressade looken samtidigt som de är sköna att ha på sig under en hel dag med många olika ärenden.

Chinos påminner till utseendet om både khakibyxor och kostymbyxor, men anses vara mer av en fritidsbyxa tack vare sin mjukhet och sitt sköna material. Detta gör att de är perfekta att använda vid situationer då man vill vara uppklädd men inte ha för stela byxor. En väl utrustad garderob bör innehålla minst ett par chinos i olika färger och modeller, ett par för varje tillfälle!

För den som inte är särskilt intresserad av att hänga med i olika trender är chinos det perfekta valet då de är tidlösa och passar vid alla tillfällen, allt ifrån till att ha på jobbet till på svensexan. Med många chinos slipper du fundera över vilka trender som gäller just nu.

Välj till exempel ett par chinos med lite mer avsmalnande passform de dagar du vill framhäva dina nya sneakers, och ett par svarta chinos när du vill ha en mer casual och vardaglig look. Med chinos i flera olika färger kan du alltid matcha med den rätta överdelen, både de dagar du har en hoodie, en t-shirt eller när du har kavaj. Avslappnad eller uppklädd, du väljer vilken känsla dina chinos ska ge dig för dagen.