Akvarietillbehör för ett friskt och fint akvarium

Ett akvarium kan fungera som sällskap om man fyller det med fiskar, men det är dessutom en intressant inredningsdetalj som kan göra mycket för ett rum. Ett vackert upplyst akvarium med härliga fiskar och fina detaljer drar blickarna till sig och kan skänka lika mysig stämning som exempelvis en brasa gör. 

Placera akvariet rätt

När man först kommer hem med ett akvarium ska man se till att placera det på en bra plats. Det bör inte stå i solljus utan det är bättre med en mörkare plats i rummet för att undvika algtillväxt. Man ska helst inte heller ställa akvariet på en plats där man går fram och tillbaka ofta eftersom det kan vara stressande för fiskarna. Man ska placera det plant på en möbel som klarar tyngden, ett akvarium fyllt med vatten kan lätt väga över 100 kilo. Ett akvarium ska även rengöras innan det fylls upp, det gör man med en ren trasa som man endast har varmt vatten på, man bör aldrig använda rengöringsmedel varken på insidan eller utsidan eftersom minsta droppe kan hamna i akvariet och orsaka skada.

Regelbunden rengöring

Det är viktigt att man rengör och vårdar akvariet för att säkerställa att fiskarna mår bra samt för att det ska se fint ut. Det finns många spännande akvarietillbehör som man kan välja bland både för fiskarnas välmående men även för att det ska bli extra tilltalande. Till exempel bör man vara noga med att byta vatten med jämna mellanrum, en gång i veckan är rekommenderat. Då byter man ut cirka en tredjedel av vattnet med hjälp av en så kallad slamhävert. Har man ett väldigt stort akvarium på över 150 liter så räcker det om man byter vatten varannan vecka. Man hittar allt man kan tänkas behöva till akvariet hos CRT zoologiska, deras fysiska butiker finns i Högdalens industriområde samt i Haninge industriområde och de har även ett mycket brett utbud i sin webbshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *